Blås Grönt

Ett jättebra insiativ av Karlskoga och Degerfors kommuner där de startat projektet Blås Grönt under festivaldagarna.

Ska man på Putte i Parken och är mellan 13-17 år så kan man tillsammans med förälder anmäla sig till Blås Grönt. När man anmäler sig dit så lovar man att man inte kommer att dricka någon alkohol under festivaldagarna. Det bevisar man genom att någon gång mellan kl 23-02 komma och blåsa grönt. Ungdomen får en liten gåva och får vara med i en större tävling om plattv och entrébiljett till Putte i Parken 2012. Blåser ungdomen grönt som de lovat så får föräldrarna ett mail hem på natten där det står att de blåst grönt.

Naturligtvis har min son lovat detta så även hans kompis som bor hos oss under dessa dagar (ett krav för att de skulle få gå själva) och båda dagar de har varit där så har jag fått mail 🙂

Hej

Detta mail bekräftar att Alexander Eriksson har besökt vårt tält 
2011-07-07 på Putte i Parken och blåst grönt!

Vänliga hälsningar
Putte i Parken och folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors

Visst alla system går ju att gäcka men tycker verkligen att det är ett bra insiativ av kommunerna och ger tydliga signaler om att vi vuxna vill att ungdomarna väntar med att dricka alkohol.

Annonser

3 tankar om “Blås Grönt

  1. Det börjar bli lite trendigt att vara drogfri, Har själv en 19 årig dotter som aldrig tagit en droppe eller rökt/snusat. När dom börjar fatta att dom spara pengar på att avstå så blir det ännu lättare.

  2. Påminner lite om ”Mingla i Mark” som är en satsning i min kommun om en nykter skolavslutning. Då är det massa arrangemang med musik osv i kinna, i år var The Poodels här och uppträdde. Då kan också ungdomarna få blåsa, en gång tidigt på kvällen och en gång senare. De som inte druckit ngn alkohol kan vinna massa fina priser, bl.a så lottade de ut 5 st resor som i år va till kroatien. En av Robins kompisar vann faktiskt en resa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s