Skyview – Globen

Det är inte lätt att tillfredsställa tonåringar på semester inte… Tänkte vi skulle titta på Regalskeppet Vasa när vi var i Stockholm men sonen var föga intresserad av detta förslag. Funderade även på stadshuset men inte heller det genererade i några hurrarop men så när jag nämnde att man kunde åka upp utanpå globen i glashissar då ljusnade hans min och vi bestämde att det skulle vi göra.

Har jag nämnt att jag är gruvligt höjdrädd…?!?! 

Men vad gör man inte för sina barn…

Åkte till Globen och köpte biljetter för att åka upp i en av dessa två hissar som gick upp var tionde minut. Dessa hissar var en välbesökt turistattraktion och vi fick vänta 1½ timma på våran tur.
Först visade de en liten kort film om hur Globen kom till och vilka event den hade brukats till och så var det dags att kliva in i hissen som går 130 meter utanpå globens väggar ända upp till toppen och ner igen vilket skulle ta ca 20 minuter.

De första 40 metrarna eller så gick bra sedan slöt jag mina ögon, vågade inte för mitt liv titta. Har tidigare blivit hysterisk och börjat gråta när jag varit på höjder och med tanke på att jag nu var ensam vuxen med sonen så ville jag inte utsätta honom för en hysterisk mamma. Men efter ett par minuter med slutna ögon började min fantasi visa mig inre bilder om hur det såg ut utanför och jag kände att hysterin inte var långt borta. Böjde ner huvudet där jag satt och höll för ögonen och öppnade dem sakta så att jag endast såg väskan jag hade i knät. De inre bilderna försvan och ersattes med synen av väskan och jag kände mig lugnare.

Jag har alltså varit uppe på globen men inte sett något av utsikten alls. Men sonen hade sällskap av mig i vart fall och tyckte att det hela var riktigt spännande och tog en hel del bilder. Han var nöjd och då var jag nöjd 🙂

Först efter fick jag veta att de där hissarna fastnat ett flertal gånger och att de då fått slussa människor från den ena hissen till den andra när de varit där uppe… Hade jag vetat det innan hade jag aldrig vågat mig upp!!!

Annonser

6 tankar om “Skyview – Globen

  1. Ojoj det var rätt vågat och åka upp i en sån hiss. Jag såg när en kompis filmade inne från en av globens hissar..tror minsann jag fick höjdskräck av att bara titta på filmen:)

  2. Wow.. det var en upplevelse för din son kan jag tro. Visste faktiskt inte att man kunde åka hitt utvändigt, hade gärna velat testa det. Kram

  3. Aldrig i livet jag skulle ge mig upp där. Jag har väl för livlig fantasi,hehe.. men utsikten är säkert fin om man törs titta..
    Jag tänkte också på det med getingar, ovanligt lite hitills. Måtte det fortsätta så,
    Kram vännen,!
    (roligt du är tillbaks)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s