Asics – Fothopp

Kommer ni ihåg när jag började köra lite hårdare på crosstrainern, läs här, att jag fick så himla ont i under trampdynorna och tårna.

Köpte ju skor då som de på sportaffären trodde skulle funka – Funkade inte alls…
Köpte specialsulor som var anpassade till mina fötter och la i skorna – Funkade inte heller…
Tänkte att det är bara att bita ihop och ta pauser med jämna mellanrum så att fötterna får vila lite och det har jag gjort ända till nu.

Nu har jag äntligen hittat ett par skor som funkar – Asics !!

Inget ont i varken trampdynor eller under tårna och här är nog en del av förklaringen:

Dämpning

En annan tydlig skillnad mellan könen är att kvinnor ofta väger mindre än män. En av de viktigaste funktionerna i en löparsko är att dämpa stötar i fötter och ben. Men eftersom löparskor alltid utformats med mäns vikt i åtanke har dämpningsmaterialet ofta varit för stumt för kvinnor. Följden har då blivit att materialet inte trycks ihop som det ska och kvinnor inte får uppleva skons fulla dämpningsfunktion.

Gender Specific Forefoot Cushioning:
Kvinnor får mer dämpning.

ASICS har därför utvecklat Gender Specific Forefoot Cushioning. Teknologin har ett patenterat dämpningsmaterial i framfoten som kallas Solyte, men i en mindre stum variant än i herrskorna. Dämpningen sitter under hela trampdynan och materialet ger kvinnliga löpare god stötdämpning och mer bounce. Gender Specific Forefoot Cushioning gör helt enkelt löpningen bekvämare för kvinnor.
Hittade infon här 

Annonser

5 tankar om “Asics – Fothopp

  1. Sköna skor är alltid ett problem att hitta. Jag som går så mycket och har såna besvär med ryggen,gäller att skorna är rätt.Kanske får kolla efter såna där skor,bra med lite tips…
    Kram vännen!

  2. Låter ju helt förträffligt! Jag har hamnat i blogg torka läget, som jag såg i ditt förra inlägg. Har också bloggat sen 2007 & det känns som om jag har gjort mitt 🙂 Låter den vara ett litet tag nu, jag får se, kanske får jag kli i fingrarna efter några dagar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s