Hälsa före åtta

Tänk hur det är…

Det finns outtalade regler och normer i i stort sett allt vi gör som kan vara svårt att förstå för många turister och nysvenskar mm som inte fått med sig detta med bröstmjölken.

Som exempelvis att det är okey för tjejer att följa med varandra på toan när vi kissar men helt toktabu för killar att göra det samma.

Kom att tänka på hur vi hälsar på varandra. Vi hälsar ju vanligtvis inte på folk vi inte känner med några undantag… Är du ute i stan och går före åtta på morgonen så är det okey att hälsa, nästan så att man anses som otrevlig om man inte stöter fram ett litet ”hej”. Men är klockan nio på morgonen så är det inte längre okeyat att hälsa, knappt ta ögonkontakt jue.

Likadant är det när man motionerar i motionsspår – Där hälsar man oavsett vilken tid det är, det hör lixom till men så fort man kommer av motionsspåret och tar ett kliv upp på trottoaren slutar denna artighetsfras att komma över folks läppar…

Har du fler exempel på våra outtalade regeler och normer?

6 tankar om “Hälsa före åtta

 1. Hej igen! Min lille Wille är en malteser och han är 9 månader. Så himla go hund. Bamse är en dvärgpudel och är drygt 11 år. Och dom funkar så bra ihop. Bamse är ju trots sin ålder väldigt pigg och alert.
  Må så gott!
  Kram kram!

 2. Visst finns det en hel del oskrivna lagar.. Konstigt det där med toaletten, kan de vara så att de inte vill jämnföra sig med varandra 😉 Kram

 3. Hejsan!
  Kul blogg du har! Har skummat igenom både lite nytt o gammalt och kan bara konstatera..Hit kommer vi gärna igen..*ler*
  Ha en fortsatt fin helg!
  //Ninni

 4. hahahahaha…så rätt du har! och vi svenskar tittar ju gärna ner i backen istället för att möta nån annans blick. Samma är det ju i hissen, ställer sej och tittar ner så man slipper prata med nån, på bussen sätter ej gärna folk på yttersta platsen så det ska slippa att få nån intill sej…..
  Kul att få igång tänkande så här!
  Må så gott!
  Kram Kram!

 5. Före 8 på jobbet är det god morgon o efter 8 är det god fm. Minns när du var liten o var nere till affären o hälsa på en tant, hon tittade på dej o sa: dej känner inte jag. Du kom hem alldeles förskräkt. Kram

 6. Just nu kommer jag inte på några, men det finns säkert en hel del. Det där med motions spåret eller prommenad slingan för oss som går med hundar..*ler*..där hälsas det precis som du säger. Ja det är nästan som man skulle känna varandra när man möts där??
  I morgon får du äta mammas goda portergryta,lyckost där….
  Kramen på dig♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s