Mörkrädd

Somnade gott vid halv tolv tiden igår och likaså gjorde Alice i sin korg bredvid min säng, sonen var hos en kompis för att sova där. När klockan är ett vaknade jag av att jag hörde henne tassandes på golvet. Undrade i mitt trötta omtöcknande huvud varför hon inte sov natten igenom som hon brukar och vad hon höll på med för det prasslade precis som om hon höll på med någon prasslig papperspåse.

Jag hör att det är någon i lägenheten…

Så trött, men ligger där och förstår att det inte bara är Alice jag hör utan att det är någon mer som rör sig. Fy sjutton, jag blev livrädd och vad gör jag då tror ni… Jo, jag ligger kvar – Blickstilla. Jag rör inte en fena och hoppas att den som är där ute bara ska försvinna. Tänker tanken på vad som skulle kunna vara borta efter att personen gått men det skiter jag i när jag ligger där, vågar inte annat.

Sen hör jag personen gå in i köket och fixa sig en nattmacka… Förstår då att det är sonen som av någon anledning kommit hem men då är jag så rädd att det inte bara är att skaka av sig känslan så jag går inte upp utan ligger stelt kvar i sängen tills han lagt sig och allt blir lugnt igen.

Här är de, mina två nattliga gäster

Annonser

En tanke på “Mörkrädd

  1. Haha. Du är ju en liten hare. Fegis, tänk om det hade varit en snygg tjuv som ville ta ditt hjärta. Nej inget tok, jag skojar. Jag hade varit rädd med. Haft en härlig helg. Men blev förkyld på kuppen. Kaffehörnan hälsade till dej. Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s