Julmarknad på Liseberg

I lördags hade jag och dottern lite kvailtetstid, vi hade bokat en bussresa över dagen. Spända av förväntan gick vi upp tiiiiidigt tiiiiidigt för att börja vår resa ner mot det som ALLA pratar om – Julmarknaden på Liseberg 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Vi var nere i Göteborg redan klockan elva på förmiddagen och blev då avsläppta på Avenyn för att göra stan i några timmar. Mysigt att vara där med henne och gå runt i en massa affärer som vi inte varit inne i förut. Hon handlade ett par julklappar men jag hittade inte något jag fastnade för.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spända av förväntan gick vi in på Liseberg, för att uppleva julmarknaden där, så snart det öppnade klockan tre. Det var mycket folk men inte så att man inte kunde se eller röra sig. Däremot var utbudet av ex hemslöjd mm mycket dåligt enligt mig, i dessa säljer man senap och något annat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När det mörknade blev det underbart vackert med alla fina lampor som lös. Nu började också folket strömma till rejält och när klockan var fyra halv fem var det så mycket folk att det var svårt att röra sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att försöka få något i sig, vare sig om det var mat eller fika, var stört omöjligt och tillslut insåg vi att vi var tvungna att gå utanför området för att inte hungra ihjäl. Så det blev nödproviant på närmast MC Donalds och sen tillbaka igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om man bortser från alla de vackra lamporna som mättade ett hungrigt öga så måste jag ändå säga att jag inte är särskilt imponerad av Julen på Liseberg. Det fanns inte mycket alls att titta på. än mindre att köpa och att det sedan var så trångt att det inte gick att stå still för då blev man nermejad av strömmen gjorde väl inte sitt till den positiva upplevelsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nä, enligt mig är Jul på Liseberg ett praktexempel på när ”drevet” går och något blåses upp och ALLA vill dit för att ALLA säger att det är jättebra (även de som inte varit där).
Så otroligt vackert men så otroligt NOT i närheten av andra julmarknader jag varit på

 

 

 

 

 

 

Annonser

4 tankar om “Julmarknad på Liseberg

  1. Jag har aldrig varit där jultid men det lät inte imponerande alls. Vi åker i bland till Tivoli i Köpenhamn och där håller det hög klass! För övrigt så är det väldigt vackert julpyntat och skyltat Köpenhamn. Synd ni blev besvik

    Ha en fin kväll!.

  2. Så mysigt, kan tro att det är en aning överskattat.. fast jag vill ta mig dit ändå och har ju egentligen inte så långt dit. Kram

  3. Tråkigt att ni inte gillade det. Är ju ganska många år sedan vi var där men då gillade jag det i massor och har velat tillbaka sedan dess. Handlade kanske inte så mycket vad jag minns men gillade stämningen och skridskobanan, isbaren och alla mysiga fik :).

    Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s