Min lilla Alice

Alice är en Chinese crested dog. Det finns två varianter, den kinesiska nakenhunden och powder puff, som är den behårade varianten. Hårlösheten varierar från inget kroppshår alls till fina fjun, som påminner om människans armhår. Samtliga har dock den karaktäristiska tofsen på huvudet som gett rasen dess namn. Tofsen består av mjuka och fina hårstrån som växer uppifrån och avtar nedåt halsen. Nakenhunden har dessutom hår i toppen av svansen och kring tassarna.Det finns varianter med hängande (jag som trodde att uppfödaren inte tejpat Alices öron då de hänger) eller uppstående öron.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chinese crested är en självsäker, elegant och pigg hund som kan vara reserverad inför främlingar. Den kan vara viljestark, men är aldrig bitsk eller aggressiv. Rasen är inte känd för att vara särskilt skällig, men kan fungera bra som vakthund. Till skillnad mot många andra raser kan den kröka sina tassar för att gripa tag i föremål.
7 månader6 mån
Det är en dvärghund, men den är långt ifrån liten i vare sig attityd eller inställning.En kinesisk nakenhund behöver nästan samma hudvård som en människa. Den här hårlösa hunden kan behöva smörjas in med solskyddskräm för att inte drabbas av solbränna, speciellt om den är ljushyad.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alice solbränd och fin på bilden till vänster och bilden på henne till höger är hennes bleka vinterhud. Med andra ord så är hon precis som vi, brun på sommaren och blek på vintern.
.
En chinese crested passar in praktiskt taget överallt så länge du har tid att ge din hund tillbörlig uppmärksamhet. Om du lämnar den ensam väntar den tålmodigt (tålmodigt var väl att ta i när hon sitter och ”gråter” högt ända tills vi kommer hem igen om vi lämnar henne) på att du ska komma tillbaka, då den vill vara med dig. En crested blir en del av livsstilen och följer sin ägare genom vardagen, alltid redo att delta i nästan alla aktiviteter eller att lägga sig i ett välkomnande knä. Aktiv eller mindre aktiv spelar ingen roll så länge hunden får gott om kärlek och uppmärksamhet.
Annonser

3 tankar om “Min lilla Alice

 1. ja ser ju lite smårolig ut utan hår men söt ändå

  Hej blogvännen

  Först vill jag passa på att önska ett riktigt GOTT NYTT ÅR

  Sen till mitt ärende som rör gästbloggning.

  Jag har planer på att fortsätta med detta inlägg varje vecka hos mig och undrar om du vill göra mig den tjänsten och vara med på detta nästa år det kan ju bli några inlägg under året beroende på hur många som anmäler sig.

  Min tanke för 2013 är att ni första gången skriver fritt o sen kanske vi kan hitta ett tema för andra gången o sen blir det fritt igen J

  Dessutom tänkte jag byta dag till Lördag eftersom oftast har jag mer tid att lägga ut bloggen då J

  Så det blir som förra året en dag i veckan, ni mailar mig text o bilder o jag lägger ut med länkar till er blog hos mig på lördagar, ska dessutom försöka påminna alla 1 vecka innan J

  Sen vore jag jätte glad om ni kunde hjälpa till o ragga gästbloggare för desto fler det blir desto färre inlägg behöver ni ju skriva hehehe

  Skicka gärna ett svar så jag vet om ni vill va med eftersom första inlägget skall ju ut redan på lördag den 5 januari 2013.

  Ha ett gott slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s