Mitt arbete

Jag arbetar sedan tio år som verksamhetsansvarig på Bergslagens Brottsofferjour. Denna tid på BOJ har gett mig så mycket som person och för min personliga utveckling. Det är ett tungt arbete många gånger men samtidigt ger det så väldigt mycket och är ett så pass varierande så varje dag är som ny igen.

Bergslagens Brottsofferjour arbetar ideellt med att lämna stöd och hjälp till personer som blivit utsatt för ett brott.

Den som drabbats av brott, exempelvis rån, misshandel, våldtäkt eller hot om våld behöver hjälp och tid att bearbeta vad som hänt. Ofta upplever den drabbade att han eller hon förlorat kontrollen över sitt liv. Då kan det vara särskilt viktigt med en erfaren samtalspartner som kan ge råd och stöd. Vi har ett antal stödpersoner knutna till oss, som med empati och omtanke kan ställa upp för dem som blivit utsatta för brott. De kan då få en personlig kontakt med en stödperson som lyssnar till den brottsutsattes behov.

Om det behövs kan den brottsutsatte få stöd vid kontakter med hjälpinstanser som kan ge till exempel psykologisk hjälp, skyddat boende eller ekonomiskt understöd. Det kan vara skönt att få hjälp med myndighetskontakter och bra att få information om rätten till skadestånd. Stödpersonen ger också vägledning i brottmålsprocessen och ger information om hur rättegången går till och ger stöd i samband med rättegången. Den brottsutsatte och vittnet behöver inte möta den tilltalade ensam. Stödpersonen har tystnadslöfte och ställer upp med den diskretion som är tillrådig.
Alla våra stödpersoner är utbildade och godkända av vår styrelsen. Kontakten med oss är helt kostnadsfri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s